Du leser nå
Pavlova

Pavlova

Pavlova ble laget til ære for den russiske prima ballerina Anna Pavlova. Kaken kom første gang på dessertkartet etter at Anna Pavlova hadde turnert i både New Zealand og Australia i 1926. Begge landene påberoper seg opphavsretten, og de er fortsatt ikke enige.

[recipe servings=»ca. 8″ time=»1:30″ difficulty=»lett» description=»En deilig marengskake med en herlig, sprø skorpe som skjuler et deilig, mykt indre. Toppet med råkrem og friske bær – man får lyst til å danse av glede.»] [recipe-notes]

Tips

  • Når du skal piske eggehviter er det viktig at både bollen og vispen er helt rene. Eggehvitene må heller ikke ha rester av eggeplomme i seg, det kan gjøre det vanskelig å få eggehvitene stive.
  • Pavlova kan toppes med kremer, is og oppskåret frukt eller bær etter eget ønske.
  • Hvis du tilsetter 1 ss kakao og 50 g finhakket mørk sjokolade i marengsen, får du sjokolade-pavlova.
[/recipe-notes] [recipe-ingredients] – 6 eggehviter, romtemperert
– 350 g sukker
– 1 ss maisenna
– 2 ts balsamicoeddik
– Råkrem
– 3 eggeplommer
– 3 ss sukker
– frø fra 1 vaniljestang
– 2 dl fløte
– Topping
– ½ – 1 kilo friske bær som jordbær, bringebær, blåbær og rips.
[/recipe-ingredients] [recipe-directions] 1. Forvarm ovnen til 180˚C. Bruk en kjøkkenmaskin og pisk eggehvitene ved middels hastighet, sammen med litt av sukkeret, til en myk, skummende marengs. Bland maisenna sammen med resten av sukkeret og tilsett sukkeret i marengsen litt etter litt. Øk hastigheten når alt sukkeret er tilsatt og pisk sammen til en tykk, blank og stiv marengs. Tilsett eddik og visp i 10 sekunder til. Form en stor, rund marengskake (ca 24 cm i diameter) på et stekebrett dekket med bakepapir eller silikonmatte.
2. Sett marengsen inn i ovnen og senk temperaturen til 140˚C. Stek marengsen i ca 1 time. Den skal være sprø på utsiden og myk som krem på innsiden. Skru av ovnen, sett ovnsdøren på gløtt og avkjøl pavlovaen til romtemperatur inni stekeovnen.
3. Visp eggeplommer, sukker og vaniljefrø til eggedosis. Vend inn pisket krem. Legg kaken forsiktig over på et fat og dekk toppen med råkrem og masse bær. Nytes umiddelbart.
[/recipe-directions] [/recipe]

Denne oppskriften er hentet fra boken Slikkepott av Lise Finckenhagen utgitt på Font forlag

Bla til toppen