Du leser nå
Lasagne med bacon & sopp

Lasagne med bacon & sopp

Sopp finner du både i de dypeste skoger og på de ytterste skjær. La dine soppfavoritter danne en trio sammen med bacon og hvit saus, og legg dem lagvis i en deilig lasagne.

[recipe] [recipe-ingredients] – 400-500 gram sopp, miks
– 200-250 gram bacon (gjerne den tykke jaktskogsbacon-typen)
– 1 løk
– 3 ss smør/plantemargarin
– 3 ss hvetemel, rause skjeer
– 3-3 1/2 dl lett- eller h-melk
– 1 ss dijonsennep
– 1 ts salt
– 1 ts pepper
– Lasagneplater, 1/2-1/3 pakke
– Parmesan, 50-100 gram
[/recipe-ingredients][recipe-directions] 1. Sett stekeovnen på høyeste temperatur, 275-300 grader. Legg bacon på bakepapir og sett det midt i ovnen med en gang, selv om ikke ovnen er varm ennå. Pass på – når stekeovnen er skikkelig varm, blir baconet fort ferdigstekt. Da kan du ta det ut, og justere varmen ned til 220 grader.
2. Lag hvit saus av å smelte smør/plantemargarin i en kjele på middels lav varme. Så fort det er smeltet kan du piske inn melet til en fin, gul grøt. Spe på med litt og litt av melken til en tykk, fin saus. Spe på i 3-4 omganger, og la det tykne mellom hver gang. Til slutt pisker du inn dijonsennep, salt og pepper.
3. Skjær soppen i mindre biter, og surr den i stekepanna på middels varme til den får litt stekeskorpe her og der. Pass på at det ikke er så mye i stekepanna på en gang. Løken skal også skjæres i smått og blankes myk og fin i stekepanna på middels varme.
4. Skjær eller klipp det ferdigstekte baconet i biter og bland bacon, sopp og løk i en bolle. Ha et lag med lasagneplater i bunnen på en ildfast form. Ha en tredjedel av soppblandingen over. Så har du en tredjedel av sausen over. Gjenta med plater, soppblanding og saus i to runder til. Øverst har du et nytt lag med lasagneplater, og finrevet parmesan over platene. Stek på 220 grader i 20 minutter.
[/recipe-directions] [/recipe]

Denne oppskriften er hentet fra boken En bit av Sørlandet av Siri Fossing og Ida Monrad Haugen. Boken er designet av Ida Monrad Haugen, og gitt ut på Bokbyen forlag.

Bla til toppen