Du leser nå
Sterkest sammen

Sterkest sammen

Jeg har erfart at livet kan være både godt, utfordrende, spennende, vondt, slitsomt, morsomt, opplevelsesfylt og kjedelig. Men jeg har også erfart at livet blir bedre, lettere og mer spennende så lenge jeg gjør det sammen med noen.

Jeg tror at vi som jenter og damer er ment å stå arm i arm, side om side, og støtte hverandre, heie på hverandre og be for hverandre.

Jeg tror ingen vinner på å konkurrere, albue seg frem eller holde noen nede. Nei, jeg tror at den som velsigner andre, selv vil bli velsignet. Den som konkurrerer, står alltid alene. Den som velsigner, står alltid sammen med noen.

Det er ulike måter å stå sammen på. Praktisk sett kan vi vise omsorg både til kjente og ukjente, gjennom et smil, en SMS, en invitasjon til å bli med på noe, eller til å ta en kaffe sammen, og gjennom å snakke godt om hverandre, både når vi er sammen og når vi ikke er sammen. Ikke minst tror jeg på kraften i å be for hverandre og å be sammen med hverandre.

Det hender ganske ofte mens jeg smører matpakker til barna på morgenen, at jeg spør Gud, «Hvem vil du jeg skal oppmuntre i dag?»

For meg blir hverdagen mer spennende og mer betydningsfull når jeg handler på de tankene jeg får etter å ha bedt en slik bønn. Noen ganger kan det være at jeg sender en oppmuntrende hilsen, at jeg ber for dem, tar en telefon, avtaler en kaffe eller sender en blomst. Det er ulike måter å uttrykke at man står sammen.

Men enda viktigere for meg er at jeg tror på en Gud i himmelen som alltid ønsker å være sammen med oss. Han står klar for en «kaffeprat» når som helst.

Jeg kan ofte se for meg at Gud setter seg ned, lytter, smiler og sender svar når jeg deler mine hjertesukk med ham. Jeg innbiller meg at han liker å være sammen med meg, og jeg liker å være sammen med ham også.

Og det er nettopp det overskuddet jeg får av å være sammen med Gud, som skaper lyst i meg til å leve livet sammen med mennesker.

«Må dere SAMMEN med alle de hellige, bli i stand til å fatte bredden og lengden, høyden og dybden.» Efeserbrevet 3:18

Katrine Åleskjær er gift med Thomas, og sammen har de tre barn. Katrine og Thomas er pastorer for OKS-kirkene (Oslo Kristne Senter),og elsker å bygge kirke sammen med mange gode og fine folk. Katrine er også leder for OKS Sisterhood, og hun startet kvinnekonferansen Miss City i 2006.

Bla til toppen