Du leser nå
Høst = Innetid?

Høst = Innetid?

Sol og sommer har for lengst krøpet vekk, og høstens friske luft gjør det lettere å puste. Jeg innrømmer at det er litt godt også. Jeg synes høsten er vakker, men jeg har oppdaget at jeg kanskje ikke har vært så flink til å være ute og nyte denne årstiden. Det er vel ikke helt uvanlig, i alle fall ikke for en frysepinne som meg. 

Nå har jeg likevel fått lyst å være litt bedre på å iaktta høstens vakre farger der ute, og ikke bare fra stuevinduet. 

Derfor, når høstens blader faller og lagene med plagg øker i takt, skal jeg prøve å ikke bare krype inn under et ullteppe i godstolen sånn umiddelbart. Planen min er å ta med meg ullteppet ut, faktisk! Og dra med meg flere ting i dragsuget også; det være seg en stor kopp kaffe og noe attåt. Ikke mat nødvendigvis. Nei, jeg tenker på lyslenker, lykter, puter, saueskinn og andre hygge-skapende elementer. Har du prøvd det?

Jeg prøvde det her om dagen, rett på den ellers litt kjedelige og tomme trappa mi. Det var ikke så mye som skulle til for at jeg begynte å få lyst på morgenkaffen på trappa. 

Ser du hva jeg har gjort?

Jeg har først og fremst tatt med meg ting ut. For å flytte på ting er jeg ganske god på, det er jo helt gratis, tross alt! Jeg har gjort én ting til, som riktignok ikke var helt gratis, men noe som alle kan klare: Jeg har malt ytterdøra i en herlig grønnfarge som jeg har dilla på. Jeg synes den passer til de litt for røde mursteinsveggene fra 70-tallet! 

En gammel krans fikk også nytt utseende bare ved å feste litt lyng og eplekvister på. En kurv med epler fra hagen gir jo også litt høststemning. Og rykende varm kaffe med melkeskum passer alle årstider selvsagt. 

Nå er det jo ikke til å stikke under en stol at høsten også kommer til å ha noen regnværsdager. Da er det klart vi må kose oss inne! Og apropos å flytte på ting, hvorfor ikke flytte noe inn også? Jeg fikk lyst til å ta inn hengekøya vår, jeg. For hvem har sagt at den kun kan brukes ute på sommeren? Tenk å ligge i den midt i stuen eller ved peisen, lese en god bok og bare sovne litt mens høstregnet dusker på ruta? Ganske koselig! Jeg tipper barna våre liker idéen i alle fall! 

Som du skjønner, så liker jeg å flytte på ting, for det er en utrolig enkel måte å skape forandring på! Det hender jeg ommøblerer midt i rengjøringen til og med, bare for å kose meg litt ekstra. 

Hvilke endringer vil du gjøre denne høsten for å nyte Guds skaperverk, hakket mer enn bare fra sofakroken? Det skal ikke så mye til, bare små justeringer kan øke lysten på mer frisk høstluft. 

Kanskje du kan invitere en venn på epleslang i egen hage og kanskje få guts nok til å lage syltetøy? Det gjorde jeg, og resultatet nytes på brødskiver stadig vekk! Også så mye hyggeligere det er å gjøre det sammen med noen, enn alene!

La oss i alle fall ønske høsten varmt velkommen og nyte den så godt vi kan! 

Jeg ønsker deg en velsignet høst, med mange fine øyeblikk med noen du er glad i. 

Tekst & idé/ Janne Skuland

Bla til toppen