Du leser nå
Det lønner seg!

Det lønner seg!

Jeg husker akkurat hvor han sto da han sa det, midt i trappa opp til andre etasje: «Hva sier du til om vi flytter til Russland?» Det var ikke akkurat det spørsmålet jeg forventet denne vår-morgenen i 1996. Vi hadde akkurat flytta inn i vårt nye hus, som vi hadde drømt om lenge og tegna selv. Vi var solid planta i Oppdal, med både en menighet som vi elska, masse slektninger og gode venner rundt oss.

Det blir ikke bare lett, tenkte jeg. Vi hadde vært på flere misjonsreiser til tidligere Sovjetunionen, så jeg visste litt om hva det ville innebære. Men samtidig, jeg huska hva som sto i sangen jeg hadde skrevet til Mats Ola til bryllupet vårt, på melodien «Gøy på landet».

Kan tro vi to skal få det gøy
og hyggelig, Mats Ola,
for bare jeg får deg kan jeg
bo hvor som helst på jorda…


Så jeg hadde egentlig allerede sagt at det var greit. Dessuten, i bibelverset mitt, (jeg blir egentlig litt fornærma når predikanter leser det høyt, for det er jo mitt), Salme 73: 23-25, der står det:

Men jeg blir alltid hos deg, du har grepet min høyre hånd. Du leder meg med ditt råd, og siden tar du meg opp i herlighet. Hvem har jeg ellers i himmelen? Når jeg bare har deg, ønsker jeg ikke noe på jorden.

Med andre ord: Bare jeg har deg, Jesus, så kan jeg bo hvor som helst og gjøre hva som helst. Jeg trenger ikke en tittel eller posisjon, jeg trenger deg, Jesus.

Han er den Gode Hyrden. Han ønsker oss alt vel. Han har gode planer. Han gir styrke, nåde og visdom til alt det han vil vi skal gjøre. Så det er aldri farlig å være lydig når han kaller oss.

Det kreves et lite, eller stort, skritt i tro og tillit til han, – men du for et eventyr.

Hadde jeg visst da, for 23 år siden, hva vi skulle få oppleve å være med på her, så hadde det vært lett å si ja. Men iblant vet vi bare det første skrittet.

Det lønner seg rett og slett å være lydig og ta «tros-skrittet» når Gud ber oss om noe, uansett om det gjelder stort eller lite, og om det er i Norge eller i Russland.

Randi Ishoel er misjonær i Russland. Hun er gift med Mats Ola, og sammen har de adoptert fire barn. De er pastorer i Livets Ord, Moskva. Randi brenner for at mennesker skal få oppleve Jesus kjærlighet, slik hun selv har fått opplevd.

Bla til toppen