Du leser nå
Årets JesusKvinne 2020: Marita Women

Årets JesusKvinne 2020: Marita Women

Hvert år, under JK NORDISK, kårer vi Årets JesusKvinne. Under konferansen i 2020, som gikk av stabelen tidlig i mars, var det for første gang et arbeid, og ikke en enkeltperson, som mottok prisen. Vi gratulerer Marita Women!

Den første helgen i mars, kun dager før Norge stengte ned, var det duket for JK NORDISK 2020 på Radisson Blu på Holbergsplass.

Dagen før konferansen ble det gjort kjent at Leif Holstad, grunnleggeren og generalsekretæren i Maritastiftelsen, var gått hjem til Herren etter lengre tids sykdom.

Leif Holstad levde selv mange år som narkoman før han en dag ble invitert med på et møte og ble frelst. Gud gjorde et mirakel i hans liv, og gjennom hans engasjement for mennesker med rusproblematikk og andre utfordringer, har flere tusen fått hjelp til å endre livene sine, og flere hundre tusen har fått høre om Guds nåde og kjærlighet.

– Da vi fikk høre at Leif hadde gått hjem til Herren, kjente vi med en gang at vi ville gjøre Marita Women til Årets JesusKvinne, forklarer Anne Christiansen.
– I løpet av året som ligger foran, vil vi på en spesiell måte stille oss bak dette arbeidet, som er en del av Maritastiftelsen, rettet mot utsatte kvinner. Vi vil løfte det opp, synliggjøre det og heie på det. Vi vil be om at alt det Marita Women drømmer om, skal bli til virkelighet.

Diplom og blomster ble nylig overrekt til Kristin Strandengen, leder for Marita Women. En pengegave som ble samlet inn under JK NORDISK 2020, er også overført, og Kristin ønsker å formidle en stor takk for både prisen og til alle som har vært med å gi.

– Vi savner Leif allerede, men i Himmelen er det fest og feiring etter at en trofast tjener har kommet hjem. Leif etterlater seg en enorm arv, og vi i JesusKvinner ser på det som et privilegium å løfte opp Marita Women gjennom dette året, avslutter Anne Christiansen.

Se programmet «Reddet fra et liv i rus», et portrettintervju med Leif Holstad, fra februar 2019 på Youtube-kanalen Anne Christiansen.

Bla til toppen