Du leser nå
Nytt nummer av JK

Nytt nummer av JK

HÅPEFULL HØST & HJERTEVARM LESNING

Et nytt nummer av JK er nå ferdig trykket – og dermed kan abonnenter over hele landet om få dager gå til postkassen med stor forventning! Nedenfor gir vi deg en smakebit på innholdet.

For Birgitte Bergerud Larsen var det aldri et alternativ å ta abort da hun fikk vite at barnet hun bar på hadde Downs syndrom. Likevel satt hun igjen med tusen tanker, dårlig samvittighet og en uro for fremtiden. Om hun den gangen hadde kunnet spole frem i tid, og sett hvordan livet med Ida ville bli, hadde hun ikke bekymret seg i det hele tatt. 

Mot slutten av syvende klasse endret hverdagen seg drastisk for Marte Marie Nordal. Fra å være ei sprudlende og aktiv jente, som alltid hadde noe på gang, forsvant styrken fra kroppen. Legene hadde ingen behandling, men familien, venner og menigheten ba, – og Marte Marie fikk sitt mirakel.

De som møtte Gyro Eliassen før hennes merkedag i 2014, så ei livlig jente med god selvtillit. Få gjennomskuet at hun på innsiden slet med depresjon og vonde tanker. En samtale med en kristen kollega ble starten på en livsforvandlende reise. 

Sophie Kjølstad jobber til daglig med med logistikk og administrasjon, men er tydelig på at hennes overordnede visjon for arbeidsplassen ligger høyt over det som står i hennes stillingsbeskrivelse. Du møter henne på sidene Mitt virke

 

I dette nummeret finner du også den første delen av undervisningsteksten Hjemmeliv av Anne Christiansen, og i spalten Menneskeverdet reflekterer gjesteskribent Marie Aakre rundt spørsmålet: Hva er et fullverdig liv?

I teksten En hyllest til Liv skriver Anne Gustavsen en personlig tekst om hva Liv, en kvinne med Downs syndrom, betydde for både henne, for menighetsmiljøet, for de hun bodde sammen med og for andre hun ellers møtte. «Der Liv var, skinte alltid solen!»

I spalten Hjem & Hjerte deler Janne Skuland sine tanker om å lete etter skatter i seg selv og andre, og Forbrukerfrue gir sine tips til hvordan det kan være lurt å forvalte privatøkonomien etter korona. 

Alt dette, og enda mye mer, finner du i JKs nyeste nummer!

Bli abonnent her

Bla til toppen