Du leser nå
Nytt nummer av JK

Nytt nummer av JK

ÅRGANG 2021
Litt nytt. Solid som alltid.

I begynnelsen av mars kom årets første nummer av JK ut. Nedenfor gir vi deg en smakebit på noe av innholdet. Dersom du blir abonnent nå, får du tilsendt også dette nummeret.

Agnes Lid er av den oppfatning at alle kristne er kalt og utrustet av Gud. Hun ser på det som viktig å finne roller som sammenfaller med de talentene og gavene man har fått. Selv opplever hun å ha fått utrustning til å undervise og til å lede, noe som kommer godt med når organisasjonen hun leder har som mål å gi alle mennesker på jorden tilgang til Bibelen på sitt eget språk. 

For Lydia Weydahl Winter-Hjelm gikk det fort fra forelskelse til forlovelse og giftemål da hun traff Harald. Hun satset alt, og var totalt uforberedt da lykken begynte å slå sprekker. Vaskerommet i kjelleren ble Lydias bønnerom. Hun valgte å ta kampen for ekteskapet på kne. 

Dersom Mirjam Ulstein for ti år siden hadde fått vite at hun en dag skulle bli redaktør i JK, hadde hun undret seg voldsomt. På den tiden var hun politistudent på første året, bodde på hybel i Oslo og gikk i en sorggruppe etter farens død. Det var der livets store spørsmål for alvor begynte å kverne. 

Maria Aanje er til daglig miljøterapeut på Holmenkollen dagsenter. Selv synes hun at brukerne hun jobber med, som alle har ulike utviklingshemminger, er verdens nydeligste mennesker. Hun kjenner at Gud er med henne i hverdagen, og at kjærligheten han gir bobler over til dem hun jobber med å hjelpe. Du møter henne på sidene Mitt virke

I dette nummeret finner du også undervisningsteksten Kampen om såkornet av Anne Christiansen, og i den nye spalten Mitt forvalteransvar reflekterer gjesteskribent Torbjørg Oline Nyli rundt viktigheten av å investere i generasjonene som kommer etter

Vi byr på enda flere, nye spalter dette året, – blant dem Familien i fokus. Tone Lise Gustavsen er fast skribent på denne spalten, og det første temaet hun har valgt å ta opp, er Tenåringenes voksesmerter

I teksten Kvinner i Guds bilde argumenterer Anne Gustavsen for at Bibelen har et høyst frigjørende kvinnesyn. Bibelen lar kvinnene blomste, fordi ulikhetene mellom de to kjønnene ikke blir sett på som en trussel, men som noe som sørger for et komplett skaperverk. 

I spalten Hjem & Hjerte forteller Janne Skuland om takknemlighetshjørnet som hun har laget seg i stua. Der setter hun seg ned, leser noe som styrker, lager noe kreativt eller bare lar tankene som fyller hodet stige opp i bønn til Gud. 

På våre kreative sider kan du lese om Årets farge, som både har hentet sitt navn og sin inspirasjon fra himmelens vakre nyanser. 

Alt dette, og enda mye mer, finner du i JKs nyeste nummer!

Bli abonnent her

Bla til toppen