Du leser nå
Årets JesusKvinne 2021

Årets JesusKvinne 2021

Vi gratulerer Berit Stenseth Johansen-Grelland som Årets JesusKvinne 2021!

Sammen med sin mann og tre små barn forlot Berit det trygge velstandslivet i Norge for å tjene Gud blant Europas sigøynere og barn som levde under gateplan i Bucuresti, med kloakkrørene som eneste varmekilde. Bildene nedenfor viser hvordan barna bodde da Berits mann, Frantz, oppdaget dem. 

Ekteparet Johansen satte denne enorme sosiale utfordringen på kartet. Store aviser og TV-kanaler over hele Europa eksploderte i reportasjer fra Bucurestis underverden. Fram til da hadde myndighetene behandlet gatebarna verre enn hunder, og hele befolkningen var indoktrinert med at tragedien som utspant seg i kloakkrørene ikke angikk dem. 

Vanligvis blir Årets JesusKvinne kåret under konferansen JK NORDISK, men dette året har vi gleden av å løfte henne frem gjennom portrettintervjuet «Solgte alt for å følge kallet». Du finner intervjuet ved å trykke her
Bla til toppen