Du leser nå
Julens hemmelighet

Julens hemmelighet

Julenatt. Natten som for alltid forandret vår tilværelse. En himmelstjerne ledet vismennene til Jesusbarnet. I adventstiden skinner stjerner i hundretusentalls i vinduer landet over. Stjerner som bringer julestemning, men som i dypere mening kan minne oss om veien til julens hemmelighet. For under materiell innpakning og kommersiell glans, finnes et evangelium med evig verdi, skjult gjennom årtusener, og åpenbart i fødselsøyeblikket som ble begynnelsen til vår tidsregning: «For så høyt har Gud elsket verden at han gav sin Sønn den eneste, for at hver den som tror på ham ikke skal fortapes men få evig liv!» Gud sendte Jesus til vår redning. I sjelens mørkeste natt kan lyset tennes. Det finnes håp for vår verden! 

Jeg hørte en gang historien om en datter som fikk en bursdagspresang sendt i posten fra sin mor. Da hun åpnet gaven, fant hun en liten kurv der det lå litt krøllete, vanlig papir. Hun skjønte ikke hva dette skulle være godt for, kastet papiret i søppelet, og lurte på hvor hun skulle stue vekk kurven. Da moren ringte og spurte om hun likte gaven, svarte hun pliktskyldigst at, jo, kurven var fin den. «Ja, men likte du gaven? Gaven som lå inne i den?» Da hun skjønte at papiret hun hadde kastet skjulte en kostbar ring, løp hun ut i søppelkassen og finkjemmet alt søppelet til hun til sist, til sin store lettelse, fant ringen! 
Hun lærte en lekse for livet: En enkel innpakning kan skjule den mest kostelige av alle gaver. Hvor lett er det ikke å gå glipp av det aller viktigste i livet i en travel hverdag? Hvor lett kan det ikke være å ta noe som er blitt vanlig for oss, for gitt? Norge kan se tilbake på en mer enn tusenårig kristen tradisjon, og julehøytiden er feiret i generasjon etter generasjon. Men det at vi har feiret denne høytiden i år etter år, skal verken føre til at vi går glipp av julens egentlige budskap, eller at vi tar det for gitt! Skjult i julehøytiden ligger den kosteligste av alle gaver, og et budskap som er høyaktuelt for hver eneste en av oss.

Vi håper du finner deg noen gode pauser denne julen til å grunne over julens budskap. Finn gjerne fram en bibel, enten en du har i hylla eller digitalt, og les det vi kaller Juleevangeliet i Lukas kapittel to.

Med ønske om en velsignet julehøytid!


Anne Christiansen

Bla til toppen