Du leser nå
Aldri mer er nå!

Aldri mer er nå!

I morgen er det 9. november, og vi markerer 85-årsdagen for natten mellom 9. og 10. november, natten som betegnes som Krystallnatten, og det som ble starten på en dramatisk opptrapping av jødeforfølgelsene i opptakten til 2. verdenskrig.

I Norge, som i andre land verden over, har vi markert denne rystende hendelsen i historien med solidaritetsmarkeringer for jødene og stått sammen mot jødehat, ofte med ordene ALDRI MER! Nå er disse ordene viktigere enn noen gang, etter at vi igjen er vitne til en oppblussing av jødehat! Hat må møte motstand! Vi siterer Europakommisjonens president Ursula von der Leyen:

«We are seeing a rise in anti-semitism incidents in Europe, synagogues have been vandalized, hate speech and fake news are spreading at high speed, and this is something that we simply cannot accept. It is our shared responsibility to ensure that our dark past does not return. We have to protect Jewish life in Europe!»

Dette er ord vi alle må kunne skrive under på og stille oss bak, og det er viktig at vi gjør nettopp det. Vi oppfordrer derfor alle om å være med og sørge for at «ALDRI MER!» løftes frem. ALDRI MER! -ER NÅ!

Gud velsigne deg som leser denne oppfordringen. Midt i mørket må lyset skinne klart: La oss omslutte våre jødiske brødre og søstre og stille oss sammen mot hat og hets og handle som medmennesker fylt av kjærlighetens kraft. I det som nå skjer i Midtøsten lider mennesker på alle fronter. Vi står sammen i bønn for beskyttelse av alle menneskeliv!

I morgen står vi sammen og løfter frem et sterkt og tydelig: ALDRI MER!

ALDRI MER! -ER NÅ

 

Nedenfor ligger et bilde vi håper du vil være med å legge ut i morgen. (Bildet er laget på både norsk og engelsk, og de kan begge lastes ned herfra). 

 

Anne Christiansen

Bla til toppen